TJ Slavoj Plzeň

Vzpírání

A. K. Žižka
2021 | 2020 | 2019 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | starší historie | videa

Vedení oddílu:
předseda: Mgr. Michal Šváb - svab.masna@seznam.cz
1. místopředseda:
2. místopředseda: Ing. Pavel Kuděj
ekonom: Doc. Dr. Ing. Jiří Flajtingr
šéftrenér: Milan Matějovský

šéfmasér: Bohdan Dolenský

kontakty:
šéftrenér: Milan Matějovský - tel.: 603 148 271
trenér žen a juniorek: Jan Balog - tel: 604 249 177
instagram: weightlifting_slavojplzen1899

Dobřanské pivo Bronco 7 Trampota MVM Metal

















TJ Slavoj Plzeň

MARTINA OPĚT PŘEPSALA NAŠI HISTORII

To že Martina Boulová přepisovala ke konci roku 2017 naší oddílovou historii, jsme si už zvykli. B-) Startovala jako druhá žena ve Slavojáckém dresu, startovala jako naše první žena na Mistrovství České republiky žen, utvořila několik národních rekordů, medailově se umístila na MVC v Nové Roli, a v neposlední řadě nastoupila v ženské II. lize, a to za pražský oddíl CCBC Praha, kde hostuje z našeho oddílu.

Startu v samotné soutěži podřídila Martina vše. Systematicky se připravovala v domácích podmínkách pod vedením Milana Matějovského, ale právě Milanova nemoc tréninky v závěru ovlivnila a Milan nemohl do Sokolova ani odcestovat. V Sokolově zároveň Martina musela zaskočit jako masérka u týmu mužů. Základní pokus v trhu na 47 kg zvládla bez problémů. Druhý a třetí pokus byl však s dotaženými rukami a rozhodčí pokus neuznali. V nadhozu začala na 60 kg a zvládla je. Druhý pokus byl opět platný a to na 62 kg. Ve třetím pokusu se šlo na 65 kg, což by znamenalo nejen soutěžní osobní rekord, ale i další posunutí českého rekordu v kategorii Masters ve váhové a věkové kategorii, v níž Martina startuje. Možná tíha okamžiku, ale Martine zabránila ve zvládnutí pokusu. V týmu s Martinou ještě nastoupily ŠKYVAROVÁ, HOFBAUER a POLÁKOVÁ. Děvčata bojovala a konečné čtvrté místo je velmi pěkným umístění. Smutným faktem je, že jen cca o jeden bod, děvčata přišla o třetí místo.

Martina s děvčaty další start uskuteční 12.5.2018 ve 2. kole v hale Slavoje Plzeň.

Výsledky: (skupina "A") http://www.vzpirani.cz/vysledky/2961-1-kolo-2-ligy-zen-a-muzu-2018-vysledky-komentare

NA ÚVOD LIGY ČTVRTÉ MÍSTO

V roce 2018 jsme mužské ligové soutěže zahájili v Sokolově na 1. kole II. ligy Start týmu byl ovlivněn tím, že na poslední chvíli z týmu vypadl Míra Řehoř a již předem bylo jasné, že z pracovních důvodů nenastoupí Andrey Hulevski. Dalším negativem bylo to, že nemoc nepustila k soutěži ani trenéra Matějovského a také maséra Dolenského.

Tým nastoupil ve složení STAŠEK, KALOYAN, BALOGH Jan, ADAMIŠIN, ŠVÁB a KUDĚJ.

V první skupině nastoupil KALOYAN, který měl v poslední době menší tréninkový výpadek. V trhu dal tři platné pokusy a ukončil jej na 93 kg, což byl velmi dobrý počin a to zejména k jeho tělesné hmotnosti. V nadhozu dal nízký základ na 105 kg a druhým pokusem dal hezkých 110 kg.Třetí pokus na 115 kg byl pouze nádherným výtahem..;-) Druhým borce byl Honza BALOGH. Honza měl za sebou v letošním roce již tři ostré starty v Německém Regensburgu (http://ksv-bavaria.de/category/wettkaempfe/). Zásadním způsobem změnil tréninky a stravování, přičemž výsledky se dostavují. Zvýšená tělesná hmotnost téměř o patnáct kilogramů dovoluje i vyšší fyzickou zátěž a výkonnostní posun roste. V trhu šel základním pokusem 100 kg a druhým dal 105 kg. Třetí pokus byl naložen na 110 kg. Honza pod činku rychle spadl, ale neudržel ji v napnutých pažích..V nadhozu měl všechny tři platné pokusy, což znamenalo ve třetím pokusu soutěžní osobní rekord na 138 kg.
Jako třetí se představil STAŠEK a i u něho byla limitem změna jeho zaměstnání a tréninkový výpadek. Pravdou je, že se mu zároveň snížila tělesná hmotnost a bodový přínos pro tým byl nejlepší a Martin byl pět mezi třemi nejlepšími v součtu všech startujících. Martin prošel soutěží se všemi platnými pokusy a opět prokázal, že je důležitým stavebním kamenem celého týmu. V trhu končil třetím pokusem na 135 kg, kdy všechny pokusy byly technicky a do dřepu. V nadhozu, kde Martin chodí často přemístění do stoje, šel tentokrát do dřepu a sokolovské hale ukázal pěkných 170 kg.

Druhá skupina byla zahájena Davidem "Dejvem" ADAMIŠINEM prvním startem v našem dresu. Dejv se o své nominaci dozvěděl na poslední chvíli. Základ v trhu na 85 kg dal s přehledem. Druhý pokus na 88 kg nezvládl, ale jednalo se o velmi nadějný pokus, tak šel na třetí na 90 kg, ale nepokořil je. V nadhozu šel první pokus 100 kg. Ve druhém na 105 kg udělal technickou chybu a činku při přemístění vyklopil. Opakovaný pokus dal.
Po něm šel do trhu Pavel KUDĚJ, který byl v přípravě na veteránský atletický světový šampionát. Základ na 95 kg zapsal. I druhý pokus na 102 kg byl platný. Třetí pokus na 107 kg byl neúspěšný. Pavel činku vytáhl sice vysoko, ale nedokázal již pod ní podskočit. V nadhozu měl všechny tři pokusy platné. Základ byl na 125 kg a přemístění do stoje. Druhý pokus na 130 kg byl jako přes kopírák. Na třetím pokusu na 135 kg Pavel opět přemístil do stoje a provedl nejlepší výraz ze svého soutěžního vystoupení.
Jako třetí do soutěže vstoupil Michal ŠVÁB, přičemž si nechal naložit základní pokus na 100 kg. Činku vytáhl do výtahu, ale povolila mu záda, a při podskoku pod činku ji už nekontroloval a odhodil ji před sebe. Druhý opakovaný pokus znamenal v soutěži znamenal konec v soutěži ze zdravotních důvodů. Michal činku rozjel, ale v ten moment se v zádech ozvala veliká bolest a to znamenalo ukončení závodu...Ve velkých bolestech si ho převzal teplický závodník a masér Jaroš, který na místě Michalovi pomohl od akutní bolesti.

V konečném pořadí jsme skončili na čtvrtém místě. Tento výsledek je maximem, kterého jsme mohli v dané sestavě a výkonnosti dosáhnout. Snad je to otřepané kdyby..., Michal dal základní pokusy, mohli jsme zaútočit na třetí místo a dostat se tak před Teplice..Ale to je jen to kdyby..

Další kolo ligy je naplánováno na 12..2018 a hostit jej budeme v naší domácí hale.

Výsledky: (Skupina "A") zde.

NOVÝ ROK ZAČÍNÁME SE ZMĚNAMI

Loňský rok znamenal pro náš oddíl nasazení pomyslné laťky hodně vysoko. Tým mužů skončil ve druhé lize na 2. místě, na MČR mužů jsme získali stříbro a bronz, na MČR do 23 let také bronz, do soutěže v rámci MČR nastoupila naše první žena a své starty následně okořenila přepsanými Českými rekordy, zvítězili jsme v týmech na Grand Prix Slavoj Plzeň 1899 a naši junioři byli součástí stříbrného týmu na rotavské mezinárodní soutěži.

Jak bylo v nadpisu článku naznačeno, tak tento rok začne změnami. Z našeho oddílu do domovské Rotavy přestoupili bratři Ševčíkové a my jim držíme palce do dalších soutěží. Do našeho klubu naopak přestoupil z doudleveckého Startu závodník David Adamišin. Martina Boulová bude hostovat ve druhé ženské lize v týmu CCBC Praha a junioři Podoba a Kanaloš budou hostovat v juniorské lize u našich kamarádů ve Startu Plzeň. Jan Balogh dostal svolení k hostování ve druhé regionální německé lize v týmu KSV Bavaria Regensburg.

PRVNÍ START V NĚMECKU HONZOVI NEVYŠEL

Historicky první start našeho závodníka v zahraniční soutěži nevyšel. Jan Balogh hostuje v německém klubu KSV BAVARIA REGENSBURG, kde v současné době pracuje. Měl za sebou již jeden tréninkový mimo soutěžní start, který se mu povedl a tak do prvního ostrého boje šel s odhodláním a to i přesto, že měl menší tréninkový výpadek. Tělesnou hmotnost měl blízko 80 kg a v prvním pokusu nezvládl v trhu 105 kg. Činka se zdála natolik lehká, že svůj pokus zvýšil na osobní maximum na 108 kg. Bohužel...dvakrát tuto hmotnost nezvládl. Honza se nevzdává a proto šel s odhodláním do nadhozu, aby zde zvýšil své maximum. Základní pokus byl s přehledem na 125 kg a druhý s jistotou na 130 kg. Třetí pokus nechal naložit na 135 kg. Nejenže bravurně činku přemístil, ale i ji vyrazil..., avšak těsně před povelem, aby ji dal dolů, tak ji neudržel.

Honza i tak zaslouží absolutorium!!!

Více najdete zde.

zpět na hlavní stránku