TJ Slavoj Plzeň

Vzpírání

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | starší historie | videa
MVM Metal
kontakt:
Michal Šváb; svab.masna@seznam.cz; 739 074 279

VÍTĚZSTVÍ V KVALIFIKACI POTVRZENO !!!

S konečnou platností jsou potvrzeny výsledky Kvalifikace o účast ve II. lize pro rok 2015, v níž jsme bojovali s XXtreme Arena Praha. To že jsme zvítězili na sportovním poli však neznamenalo, že je konec souboje. Velmi nás překvapilo a zároveň zamrzelo, že soupeř nepřijal sportovně porážku a následně podal stížnost proti startu Martina Staška, který je českým reprezentantem v atletice. S podivem je, že tuto skutečnost soupeř neřešil na místě při soutěži, i když si nechal předložit opětovně po ukončení vážení všechny sportovní pasy, ale až po ukončení soutěže. Zároveň jsme nebyli z jejich strany ani kontaktováni k vysvětlení, ale rovnou byla věc předána Českému svazu vzpírání jako stížnost. Tento postup je pro nás velmi zarážející,ale zároveň plně chápeme, že to bylo právo soupeře.

K tomu jen dodáme, že oddíl Slavoj Plzeň 1899 hoden své dlouhé sportovní historie, vždy postupoval v souladu s pravidly a řády a čestně bojoval na sportovním poli a tak se ke svému startu a členství v našem oddílu stavěl a staví Martin Stašek. Zároveň oceňujeme přístup VR Českého svazu vzpírání, která věc vyřešila po sportovně technické a etické stránce zcela v souladu s pravidly a zdravým rozumem.

Mgr. Michal Šváb
předseda oddílu

Z jednání VR ČSV konané dne 11. 12. 2014 v Praze: "projednána stížnost oddílu XXTreme Arena Praha na neoprávněný start závodníka Staška za oddíl Slavoje Plzeň v kvalifikaci o 2. ligu družstev mužů skupina A z důvodu, že v době startu byl členem jiného oddílu. Stížnost zamítnuta z důvodu, že členem původního oddílu byl v roce 2002 jako žák. Od té doby naplatil příspěvky, nedocházel do oddílu, ani neměl licenci svazu. O nový pas požádal v dobré víře, že není členem žádného oddílu vzpírání."

BRONZOVÁ MEDAILE Z ROTAVY

Již osmý ročník Mezinárodní Velké ceny Rotavských strojíren přivítala Rotava. Nutno podotknout, že pořadatel připravil vskutku velkou konkurenci a na startu se tak objevili nejen borci z domácích oddílů, ale i závodníci ze Slovenska, Německa, Ruska, Rakouska a Polska, přičemž zde startovalo i mnoho juniorských reprezentantů těchto zemí.

Jan Balogh



Z našeho oddílu vyrazili do boje bratři Baloghové pod vedením Mgr. Michala Švába a Bohdana Dolenského. Jan Balogh nastoupil ve věkové kategorii juniorů do 20 let, kde byla veliká konkurence. Honza začal při tělesné hmotnosti 63,9 kg na základu v trhu 80 kg.

Jan Balogh


Nutno podotknout, že tento základ nikdy nešel, ale zvládl ho s přehledem. Poté jsme naložili na 85 kg, ale první pokus zůstal Honzovi vpředu a druhý rychle přetrhl. Do nadhozu šel jistým základem 95 kg a poté zvýšil na 100 kg, kdy oba pokusy zvládl s přehledem. Třetí pokus na 102 kg sice Honza přemístil, ale činku vyrazil pře sebe a pokus nedal. Celkový dvojboj byl tedy 180 kg a to znamenalo 8. místo. Pravdou je, že pokud by dal nezvládnuté pokusy, tak by se posunul na 5. hned za zahraniční favority. Účelem bylo, aby si Honza vyzkoušel chodit v soutěži těžší základy a případně se dostat na osobní rekordy.

Josef Balogh


Mezi borci do 23 let se objevil Josef Balogh. Pepíkovi bylo naváženo 102,6 kg tělesné hmotnosti. Do soutěže jsme šli se stejným cílem jako u Jana a to jít na osobní rekordy a začít těžšími základy. Pepa byl silně limitován tréninkovým výpadkem a zdravotními problémy, ale přesto mu byl stanoven základ v trhu rovných 100 kg. Pepík je s přehledem dal. Poté bylo naloženo 105 kg, což byl jeho osobní rekord. Pepa opět dal. Oba tyto pokusy byly z jeho strany ukázkové.

Josef Balogh


Třetí pokus byl riskem, ale 110 kg bylo připraveno. Pepík se pod činku sice dostal, nicméně ji neudržel a upadla mu. Do nadhozu jsme šli základem 125 kg. Druhý pokus byl na 130 kg a to bylo vyrovnání osobního rekordu. Třetí pokus na 135 kg perfektně přemístil, ale poté zvládl špatně výraz a činku neudržel. Přesto osobní rekordy v trhu a za 235 kg ve dvojboji a konečné třetí místo. Josef předchozí dva ročníky do 23 let z přehledem vyhrál, ale bronzová medaile ho nesmírně potěšila.

tým Slavoj Plzeň



výsledky

PODĚKOVÁNÍ DO TEPLIC

Velmi děkujeme za vstřícnost vzpěračům z Teplic, kteří nám pomáhají s hostováním Vládi Tuláčka a i díky nim, a jejich pochopení, jsme se ve druhé lize udrželi. Speciální poděkování patří Radku Podholovi, který o celé kvalifikaci udělal report a nechal ho uveřejnit na internetových stránkách ronnie.cz. DĚKUJEME.
report

VÍTĚZNÁ KVALIFIKACE: ZŮSTÁVÁME VE II. LIZE !!!

Byl to boj! Všichni účastníci soutěže se shodli, že dlouho nezažili takový závod, který měl spád a hlavně velký náboj. Šlo o to, kdo bude účastníkem ve II. lize pro rok 2015.

Josef Balogh



Soupeři z rýmu XXtreme Arena Praha přijeli ve velmi silné sestavě, která byla podtržena slovenským borcem Adamem Masnicou, vzpěračem z dalekého Mauriciu či medailistou z republikových soutěží Alešem Paličkou.

Andreii Hulevskyi


Celý tým výborně odkoučoval Andrej Beran. Naší silnou zbraní byla opět účast Vládi Tuláčka, ale zejména Maritna Staška, který je profesionálním atletem a jedná se o účastníka Mistrovství světa ve vrhu koulí v Moskvě.

Jan Balogh


Dále jsme měli v týmu medailisty z republikových soutěží bratry Baloghy, novou akvizici Andrie Hulevskyiho a nestárnoucího předsedu oddílu Michala Švába. V záloze byli ještě připraveny stálice Michal Rybáček a rodící se hvězda Pavel Kuděj.

Michal Šváb


Závod byl uskutečněn v tréninkové hale, kde byly připraveny perfektní podmínky s vynikající diváckou kulisou. Každý pokus byl odměněn velkým potleskem. Jan Balogh si došel v soutěži pro osobní rekord v trhu 82 kg! Jeho bratr Josef se opět dostal v nadhozu na 130 kg a v trhu na 100 kg, což je vynikající výsledek při jeho táhlých zraněních.

Martin Stašek


Andreii se ukázal na svých prvních závodech a rozhodně nezklamal a je vidět, že bude platným členem našeho týmu. Michal Šváb předvedl standart a jeho 102 v trhu se líbilo. Škoda, že při 120 v nadhozu zavadil o pásek... to by se stávat nemělo. Vláďa Tuláček opět super trh do stoje 120 a 160 v nadhozu. 170 se nepodařilo přemístit. A závěr? Martin Stašek! Rovných 130 v trhu a 170 v nadhozu!!! Tento pokus doslova zvedl přítomné ze židlí!!!

Vladislav Tuláček


Úžasným zjištěním bylo, že si soupeři navzájem tleskali a povzbuzovali se a na závěr došlo i na gratulace. Tímto bychom také chtěli poděkovat našim soupeřům za vynikající souboj a věříme, že příští rok se do II.ligy probojují.

výsledky

PODĚKOVÁNÍ ZA PODPORU

V souvislosti s pořádáním Kvalifikace o účast ve II. lize pro rok 2015 bychom chtěli výrazně poděkovat členům ASPV při TJ Slavoj Plzeň a firmám a společnostem KVĚTINÁŘSTVÍ IVETA - Tylova 25, Plzeň, MAREK ŠILOV - FRANCHI & KIM, SEVEROCHEMA LIBEREC, MVM METAL s.r.o. - VÁCLAV HAJŠMAN, SAUNA NAD ZIMÁKEM v Plzni.

plakátek ke stažení

VRCHOL LIGOVÝCH BOJŮ

Ligový tým mužů skončil v letošní sezoně II. ligy na čtvtém místě a za normálních předpokladů bychom si zachovali účast i na další ročník. Skutečnost je však jiná a díky reorganizacím soutěží musíme vybojovat svoji účast pro rok 2015. Týmy Nové Role a Meziboří automaticky sestupují do III. ligy a nám zbyl "černý petr" a povinnost uskutečnit kvalifikaci s vítězem III. ligy týmem XXtreme Arena Praha. Přes všechny technické problémy a překážky, kdy ještě v současné době nevíme, kdo bude z našich závodníků startovat, musíme uskutečnit tento závod. PROTO VÁS VŠECHNY NAŠE FANDY VYZÝVÁME K ÚČASTI A PŘIJĎTE NÁS PODPOŘIT! Vlastní závod začne dne 29.11. v 11:00 hod. a proběhne v hale Slavoje Plzeň ve vzpěračské tělocvičně.

rozpis soutěží

PO TŘICETI LETECH NA MASNĚ

Dne 1..1.2014 jsem po třicet letech uspořádali soutěž ve sportovní hale Slavoje Plzeň. Naposledy zde byla uspořádána soutěž v roce 1984 a to jako Světový pohár, kdy zde startovala řada tehdejších reprezentantů svých zemí. Nastoupili jsem v sestavě TULÁČEK, BALOGH Jan, RYBÁČEK, BALOGH Josef, KUDĚJ, ŠVÁB. V hledišti byla vynikající divácká kulisa a sportovní účast byla na vysoké úrovni. Celou soutěž zahájila předsedkyně TJ Slavoj Plzeň Ing. Renata Pavelková. V dalších týmech se objevili bývalý reprezentanti Stanislav a Vacura nebo Mistr světa světový rekordman v kategorii masters Bečvář nebo Mistři české republiky či medailisté z těchto šampionátů jako například Kříž, Drnec, bratři Balghové či Mencl.

Michal Rybáček


Soutěž byla velmi kvalitní a nakonec, v náš neprospěch, rozhodlo o třetím místě pouhých pět bodů (viz. výsledky). Největším překvapením z našeho týmu byl Pavel Kuděj, který dal v trhu 90 kg a v nadhozu 120 kg. Od poslední soutěže přidal v trhu 20 kg a v nadhozu 30 kg. Pavel ještě ukáže co v něm je. Michal Šváb se opět dostal v trhu na 100 kg. Honza Balogh opět nezklamal a jeho 95 kg v nadhozu při tělesné hmotnosti 62,2 kg bylo super. Míša Rybáček a Pepík Balogh předvedli své standartní výkony. Hvězdou byl opět Vláďa Tuláček, který měl postavených i 170 kg!!!!!, žel bohu je vyrazil dopředu.

Jan Balogh


Celkově jsme tedy skončili na 4 místě, čemuž výrazně pomohl náš propadák v 1. kole. Z tohoto důvodu, díky reorganizacím soutěží, budeme muset dne 29.11. u nás na Masně vybojovat kvalifikaci o účast ve druhé lize. Samotný tento fakt je pro nás velkým problémem, jelikož se bude muset zásadním způsobem upravit tělocvična, ale naše pracovní a zdravotní problémy nás velmi limitují. Do přípravy se tak museli zapojit i naše masters hvězdy Karel Vejvoda a Jaroslav Kovářík.

Michal Šváb


Na závěr chceme poděkovat za výraznou podporu společnostem a firmám SDH ZBŮCH, JOSEF ŠLAUF - VSK PROFI s.r.o., MAREK ŠILOV - FRANCHI & KIM, SEVEROCHEMA LIBEREC, MVM METAL s.r.o., TJ START PLZEŇ, TJ SLAVOJ PLZEŇ, ELEKTRO ŠVENDA, SAUNA NAD ZIMÁKEM v Plzni, OBČERSTVENÍ ŽIVNÝ na Slavoji, KVĚTINÁŘSTVÍ IVETA v Plzni.

Josef Balogh



výsledky

PODĚKOVÁNÍ SPOLEČNOSTI MVM METAL s.r.o.

Obrovský dík je třeba vyslovit společnosti MVM METAL s.r.o. a jejímu jednateli panu Václavu Hajšmanovi, který opět výrazným způsobem podpořil naše vzpírání. Materiálně a finančně podpořil účinkování týmu mužů v ligové soutěži. Opět se potvrdilo, že Václav Hajšman je tělem i duší sportovec a osud tohoto mužného sportu mu není lhostejný, přičemž se ukázal i jeho lidský charakter, když vyslyšel naše prosby o sponzorskou podporu. Propojení vzpírání a společnosti MVM METAL s.r.o. je tak zřejmé, jelikož síla, technika, přesnost a výdrž charakterizují nejen vzpěračský sport, ale také společnost MVM METAL s.r.o.

MVM METAL


KONEČNĚ JSME ZABRALI

Poněkud netradiční termín,neděle 5.10., konání 2. kola II.ligy mužů přivítala Rotava. Původně se měla soutěž konat v Meziboří, ale pro technické problémy se musela přeložit. K soutěži jsem nastoupili v sestavě RYBÁČEK, ŠVÁB, HLAVÁČEK, BALOGH JAN, BALOGH JOSEF, TULÁČEK. Jako trenérský a masérský doprovod se zúčastnili DOLENSKÝ, ŠILOV, KUDĚJ a MATĚJOVSKÝ.

Tým "Masny"


Prvně je třeba vyzdvihnout perfektní závodní vystoupení Vládi Tuláčka, který je základním stavebním kamenem našeho týmu. Ostatní kluci všichni zvedali na hranicic svých současných možností, kdy je většina limitována zdravotními a pracovními komplikacemi. Přesto se nám povedlo soutěží projít bez mešního zaváhání. o čemž svědčí minimum neplatných pokusů.

Jarda Hlaváček



Michal Šváb



Michal Rybáček



Jan Balogh



Vladimír Tuláček



Josef Balogh



výsledky

ŽIVOTNÍ VÍTĚZSTVÍ ANEB HODNĚ ŠTĚSTÍ TEREZCE A PEPÍKOVI

S nadsázkou by se dalo říct, že Pepa Balogh dosáhl svého životního vítězství. Všichni víme, že je to náš juniorský medailista a základní kámen týmu mužů, ale svůj největší závod vyhrál v sobotu 30. srpna 2014. Ten den nastoupil ke svému největšímu závodu. Měl povolen i jiný dres a obuv a také nemusel projít předsoutěžní masáží, protože by přítomní nemuseli vydržet vzrušující pach emulze. Ono totiž stačilo, že museli "vytrpět" přítomnost celé garnitury vzpěračů z Masny, kteří Pepovi na tento závod přišli sekundovat. A princip závodů?

Polibek


Na čince byla naložena váha (Pepa by to dal :-D), která vyvolala v přítomných zděšení a jen hlavní rozhodčí povolil tuto váhu snižovat s tím, že přítomní museli snížení váhy podpořit finanční částkou. V tu chvíli hrozil nejen kolaps přítomných dam, ale také roztržení Pepova dresu. Věřte nevěřte, ale na Plzeňském náměstí v tu chvíli bylo mnoho cizích lidí a většina zapomněla na nákupy a šla se podívat před radnici na tento velký závod.

Levou zadní


Pravdou je, že i lidé, kteří sem nepatřili byli nakonec "zkasírováni" při snižování váhy a fotografie dnes plní alba nejednoho turisty,který šel kolem. Když byla váha dostatečně snížena, Pepa předvedl bravurní trh do stoje (měl jen jedny kalhoty) a následně tuto váhu zvládl jeho bratr Honza, který činku přemístil a vyrazil s úkrokem vpravo, že jsme se báli, že se zarazí až na konci náměstí o historický morový sloup.

S nevěstou přes překážky...


Nakonec mohl Pepík svoji Terezku vzít do náruče a překročit s ní činku...a jak vidno i zde porušil pravidla soutěže, ale pro tentokrát mu bylo odpuštěno...Pepík a Terezka si řekli své ano 30. srpna 2014 na Plzeňské radnici..Jo a ty prachy co jsme vybrali, tak ty jsme jim dali!

Tak kdo bude další, pánové?


HONZA PŘEPISUJE HISTORII

Jan Balogh se nesmazatelně zapsal do historie "masňáckého" vzpírání. Poté co stal pro letošní rok Mistrem České republiky do 20 let ve váhové kategorii do 62 kg a získal stříbro v téže váze ve věkové kategorii do 23 let, nám připravil další sportovní šok.

Honza a bílý prášek


Honza a medaile


Svým výkonem se kvalifikoval na Mezinárodní mistrovství České republiky mužů, které se konalo v Holešově. Honza sice v posledním týdnu před soutěží nebyl z pracovních důvodů ani na jednom tréninku, ale vše si to schoval právě na republikový šampionát. Při soutěži bylo vidět, že redukce tělesné hmotnosti Honzovi trochu síly ubrala, ale technicky se s tím vyrovnal. Vynikajícím výkonem (viz výsledky získal v rámci Mistrovství České republiky ve váhové kategorii do 62 kg druhé místo a v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky třetí místo,když měl ve váhové kategorii ruského soupeře.

Honza na bedně


Honza s činkou


Velký dík za dosažený výsledek patří panu Václavu Hajšmanovi a jeho společnosti MVM METAL s.r.o., který Honzovi k tomuto velkému úspěchu výrazně pomohl svou materiální a finanční podporou.

výsledky

Honza zase na bedně!

JUŘÍK NA MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

Další přepsání naší novodobé historie proběhlo dne 7.6. na Mistrovství České republiky starších žáků, které se konalo v Příboru. Více jak dvacet let jsme na této soutěži neměli zástupce, kterými tehdy byli Michal Šváb, Oldřich Bílý, Karel Němec a Ondřej Skuhravý. "Masna" měla tentokrát v boji dva zástupce, ale medailová naděje Filip Jireš (+69) se zranil, a tak do soutěže nastoupil ve váze do 50 kg pouze Mike JUŘÍK.

Nutno podotknout, že Mike (i Filip) jsou v první řadě zápasníci s řadou mezinárodních a republikových úspěchů, přičemž vzpírání je pro ně doplňkový sport. Mike nastoupil po velmi náročné úpravě tělesné hmotnosti, což se však vůbec neprojevilo. Utvořil si oficiální rekord v trhu 39 kg, kdy tuto váhu trhl do stoje. V nadhozu to už tak nevyšlo. Základ na 45 kg s přehledem zvládl, ale druhý a třetí pokus na 50 kg mu sice rozhodčí uznali, ale JURY následně svým technickým rozhodnutím změnila...Po kolikáté již v této sezoně se tak stalo našim závodníkům? Je třeba dodat, že zde určitě nekritizujeme rozhodnutí tohoto orgánu, nic méně pevně doufáme a věříme, že se takto staví ke všem pokusům, které jsou mnohdy hraniční nebo dokonce neplatné a tyto zůstanou bez povšimnutí....

Velký dík patří trenéru Milanu Matějovskému, který je mnohonásobným medailistou z ještě federálních dob a to jak v dresu Slavoje Plzeň, tak Dukly Trenčín, a Mgr. Petru Živnému, jež je vynikajícím zápasnickým trenérem a odborníkem, kdy ve své dlouhodobé činnosti vychoval mnoho Mistrů ČR a reprezentantů. Oba dva vytvořili tandem, který Mika skvěle v soutěži odvedl.

BALOGH OPĚT ŠOKOVAL!!!

Jan Balogh. Jméno, které v krátké době opět šokovalo. Poté co se stal Honza Mistrem České republiky do 20 let a vyšperkoval to druhým místem do 23 let, nám udělal opět radost. Při oslavě vítězství jsme se dozvěděli kvalifikační limity na Mistrovství České republiky mužů. Ve váze do 62 kg to bylo 180 kg.

Urychleně jsme zorganizovali Kvalifikační závod, do kterého Honza nastoupil a s ním několik členů oddílu a nominovaní žáci na Mistrovství České republiky Juřík a Jireš. Na soutěž se přišel podívat i Václav Hajšman majitel a jednatel společnosti MVM METAL S.R.O., který se významným způsobem podílí na Honzově podpoře.

Do soutěže nastoupil s tělesnou váhou 61,80 a byl tedy 1,20 kg těžší , než na republice. Na základní pokus v trhu si dal Honza 77 kg, které s přehledem dal. Následně si naložil 80 kg, které přetrhnul. V ten moment padlo rozhodnutí a váha šla 82 kg. Honza je ustál a s velkým doběhem činku udržel. Osobák byl na světě. Do nadhozu se začalo počítat. Základ se zvolil na 93 kg, což byl vyrovnaný osobní rekord. Dal. Druhý pokus byl 96 kg. Dal. Byli jsme dvě kila od limitu...Tedy na museli jsme jít na 98 kg. Honza má sice vyraženo 100 kg, ale vše poslepovat..Vždyť to znáte...Honzal šel na 98 a neskutečně postavil!! Výraz...Drž...A je to tam!!!!!!!!! Honza slepil 180 kg!!!!! Kvalifikoval se na republiku!!!!

Je třeba zdůraznit, že od dob Oldy Bílého jsme na MČR mužů neměli zástupce. Minulý rok nám udělal velkou radost pátým místem Dušan Kovač, ale náš odchovanec se objeví po mnoha letech...

PŘEPSANÁ HISTORIE !!!

Obrovský úspěch v novodobé historii zaznamenalo naše mládežnické vzpírání na uplynulém Mistrovství České republiky juniorů do 20 a 23 let. Postarali se o něj bratři Jan a Josef Baloghovi. Jan se stal Mistrem České republiky do 20 let ve váhové kategorii do 62 kg a zároveň získal stříbrnou medaili ve věkové kategorii do 23 let. Jeho bratr Josef získal stříbrnou medaili ve věkové kategorii do 23 let ve váhové kategorii + 105 kg.

Pepa

Oba dva kluci nám v posledních letech získali mnoho republikových medailí a patří k velkým talentům "masňáckého" vzpírání.

Honza

Zisk titulu je výrazným zápisem do naší oddílové historie, jelikož poslední juniorský titul jsme získali zásluhou Oldřicha Bílého v roce 1995 a to ve váze do 83 kg ve věkové kategorii do 18 let. Olda získal juniorský titul ještě před tím v roce 1993 ve váze do 70 kg ve věkové kategorii do 16 let. Následně pak ještě získal titul v roce 1996 jako voják základní služby a to pro oddíl v Holešově. Titul získal jako muž a to v roce 2003 ve váze do 94 kg. V těchto letech mu zdatně sekundoval Šimon Bílek, který získal juniorský titul v roce 1994 ve váze do 70 kg a svůj mužský titul získal v roce 1995 pro oddíl Start VD Plzeň ve váze do 70 kg. Je třeba podotknout, že se do statistik výrazně zapsal i náš odchovanec Luboš Eret, který se stal v letech 1996 a 1997 Mistrem České republiky mužů ve váze +108 kg, kdy končil soutěž nadhozem 200 kg!!!

junioři a pan předseda

"MLÁDEŽNÍCI" SE NOMINOVALI NA REPUBLIKOVÉ SOUTĚŽE

Dalšího výrazného úspěchu dosáhlo naše mládežnické vzpírání. Bratři Baloghovi se kvalifikovali na juniorské Mistrovství České republiky do 20 a 23, které se konat v Havířově. Na šampionát od 20 a 23 let se váhové kategorii do 62 kg nominoval BALOGH Jan. Do 23 let se ve váhové kategorii + 105 kg nominoval BALOGH Josef a na Mistrovství České republiky starších žáků v Příboru se nominovali ve váze do 50 kg JUŘÍK Mike a ve váze + 69 kg JIREŠ Filip.

Bratři Baloghové jsou již zkušení závodníci a určitě se v soutěži poperou o cenné kovy, které na "Masnu" vozili i v minulosti. Oba naši nominovaní žáci jsou vynikající zápasníci a na letošním Mistrovství České republiky pod vedením trenéra Mgr. Petra Živného získal Mike Juřík stříbrnou medaili a Filip Jireš se stal dokonce Mistrem České republiky.

Všem našim borcům držíme palce.

BALOGOVÉ OBA "BRAMBOROVÍ"

Jan a Josef Balogovi se zúčastnili Otevřeného přeboru města Plzně, který uspořádal oddíl Start VD Plzeň. Pod vedením triumvirátu Bohdan Dolenský, Marek Šilov a Marek Matějovský, naši kluci získali smolně čtvrtá místa. Jan mezi juniory do 20 let a Josef mezi muži. Nutnou podotknout, že konkurence byla na soutěži velmi vysoká.

Přineseme podrobnější report

výsledky.

JEDEN TITUL A ČTYŘI STŘÍBRA

Na mistrovství České republiky Masters jsme odjížděli značně oslabeni. Z různých důvodů a zranění s námi neodjeli Milan Matějovský, Martin Vyhnánek, Karel Vejvoda, Franta Dlesk, Honza Špeta a Jarda Kovářík. To představuje velké množství závodníků, kteří se mohli poprat o medaile. Dvoudenní klání pořádal vzpěračský klub z města Příbor.

Flajtingr

V sobotu startoval Bohdan "Dandy" Dolenský. Ačkoli byl zraněný, tak se k soutěži připravil a získal první stříbro. Po něm se v soutěži představil Jiří "Bejčík" Flajtingr, který vzhledem k soupeři, šel do soutěže z rozvahou a opět nám cinkla stříbrná medaile.

Příbor 2014

V neděli nastoupili naši "mladší" závodníci. První šel do závodu Marek Šilov. Předvedl šest platných pokusů a získal pro Masnu první místo a titul Mistr ČR. Marek zároveň obhájil zlato z minulého roku. Po něm už do soutěže nastoupili Michal Šváb a Pavel Kuděj.

Kuděj

Oba dva borci se nejprve rozvážili do váhových kategorií tak, aby si navzájem nekonkurovali. Pro Pavla to byla první soutěž a zvládl na jedničku a to i přes to, že proti němu stál vynikající domácí borec Bronislav Kolář. Nejenom, že si počínal jako zkušený borec, ale zároveň poznával, jak to v naší vzpěračské rodině chodí a jak to na Masně "funguje". Od Pavla můžeme očekávat jen a jen zlepšení. Michal v soutěži sice po trhu vedl, ale soupeř Špidlík ze Zlína pak dominoval v nadhozu a zaslouženě zvítězil. Oba kluci získali stříbrné medaile.

Příbor 2014

Zároveň byl šampionát pro nás setkáním s naším dlouholetým členem a trenérem Tréninkového střediska mládeže Břetislavem Dortem, který přijel i svojí chotí. "Břéťovi" bylo předáno Čestné členství našeho oddílu.

Šilov


Šváb


Dolenský


Společné foto

Ze mistrovství připravujeme podrobnější report.

výsledky

PŘEDSTAVUJEME 1.

Pro přiblížení našich borců a členů jsme se rozhodli v nepravidelných intervalech zařadit vždy krátkou vizitku.

MAREK ŠILOV



Marek začínal se vzpíráním již v útlém věku. Jako mladší žáček přišel na "Masnu" , kde se začal učit vzpěračskému řemeslu pod vedením trenéra Tréninkového střediska mládeže Břetislava Dorta. Již v roce 1984 se podílel na technickém zabezpečení Světového poháru, který jsme na Masně pořádali.

Marek Šilov

V roce 1987 byl přítomen na Mistrovství světa v Ostravě, a vidět celou světovou elitu byl celoživotní zážitek. V roce 1988 získal na MČR mladšího dorostu ve váze do 52 kg bronzovou medaili. Následně byl stabilním kamenem juniorského týmu Slavoj MP Plzeň. Ještě před vojnou nakoukl i do týmu mužů, se kterým se pohyboval ve druhé lize. Na tehdejších přeborech okresu a kraje, a to byla kvalita, získal mnoho medailí. Od vzpírání odcházel a zase k němu vracel, proto se daly zaznamenat jeho starty i devadesátých letech.

Po velké odmlce se Marek vrátil na začátku roku 2013. Návrat to byl vskutku řádný. Na MČR Masters v Teplicích získal zlatou medaili. V současné době je členem druholigového týmu mužů a jak sám říká, "je rád, že do vzpěračské rodiny vrátil."

Marek Šilov

Nutno podotknout, že jméno Šilov v českém a slovenském vzpírání neznamenal jen Marek, ale i jeho bratr Vladimír získal v roce 1989 titul Mistr ČR do 20 let ve váhové kategorii do 75 kg. K tomuto výsledku ještě připojil další cenné kovy - v roce 1986 získal na juniorském MČR v Gottvaldově 2. místo, na M ČSSR v Košicích 6. místo, a v roce 1988 v Plzni 3. místo. Jejich otec Vladimír st. získal ještě federální titul na M ČSSR v roce 1988 ve váze do 82,5. Také on ještě získal několik medailí.

Vladimír Šilov

Kluci "Šilovojc" se patrně i devadesátých let potkali v jednom týmu, který bojoval ve druhé lize, což však prozatím nejde dohledat.

Tento příspěvek je i POCTOU Vláďovi st.,který již není mezi námi a vzkazem Vláďovi ml., aby věděl, že Masna na něho nezapomněla.

Vladimír Viktorovič Šilov

...CHYBĚL KOUSEK

Dne 29.03.2014 uspořádal oddíl TJ Lokomotiva Cheb 1. kolo II.ligy sk. "A" mužů. Náš tým odjel k soutěži bez dvou stálých opor Jana Zíky, Marka Šilova a Jardy Hlaváčka, kteří se z různých důvodů nemohli soutěže zúčastnit. Příslibem však byla tréninková maxima Honzy Špety, slibný návrat k čince Honzy Balogha a především zrealizované hostování Vládi Tuláčka z Teplic. Cílem bylo se umístit v klidném středu tabulky a nezranit se, jelikož většinu závodníků čekají v tomto roce ještě republikové šampionáty.

Tým mužů "A" - zleva sedící Balogh Josef, Michal Šváb, Jan Balogh, zleva stojící Milan Matějovský, Michal Rybáček, Bohdan Dolenský


Osud však změnil naše plány a Vláďa Tuláček nemohl z osobních důvodů do Chebu dorazit, což jsme zjistili de facto na začátku závodu. Tým proto nastoupil ve složení Jan BALOGH, Josef BALOGH, Jan ŠPETA, Michal RYBÁČEK a Michal ŠVÁB, pod vedením Milana MATĚJOVSKÉHO a Bohdana DOLENSKÉHO.

Josef Balogh - 100 kg


Honza Balogh se postavil k čine po více jak roční odmlce, ale na jeho výkonu to nebylo téměř znát. Při jeho tělesné hmotnosti zafixoval v trhu 73 kg a v nadhozu 90 kg, což znamenalo velmi dobrý základ pro vstup do soutěže. Jeho bratr Josef, který po oddílovém přeboru upravil razantně svoji váhu, opět nezklamal a roste z něho tahoun našeho týmu. V trhu dal rovných 100 kg a v nadhozu 125 kg, když musel tuto váhu opakovat.

Jan Balogh - 90 kg


Do druhé skupiny nastoupil Honza Špeta. Ten v trhu dal 70 kg a jen kousek chyběl od 75 kg. V nadhozu Honza pojistil základ a poté šel na 92 kg, které s přehledem dal. Ve třetím pokusu si dal naložit 97 kg, které čistě vyrazil. Rozhodčí ho však nechali dlouho čekat s činkou nad hlavou, ta se rozkmitala a Honza ji neudržel.

Jan Špeta - přemýšlí


Po něm se k čince postavila naše stáli Michal Rybáček a ten opět dokázal, že je na něho spolehnutí. V trhu Michal předvedl 98 kg a v nadhozu 117 kg. Škoda, že Michal nemohl nastoupit ze zdravotních důvodů ke třetímu pokusu v nadhozu. Michal Šváb se k čince postavil jako poslední a jeho 102 kg v trhu bylo doslova vybojovaných a Michal opět přesvědčil, že trh je jeho silnější disciplínou. V nadhozu zůstal na pouze na základu na 110 kg. Druhý pokus na 115 kg sice přemístil, ale nevyrazil. V třetím pokus tuto váhu zvládl, avšak k údivu všech mu rozhodčí pokus neuznali...2 ku 1!

bratři Baloghové - alegorie našeho štěstí v soutěži


Nutno podotknout, že opravdu chyběl kousek, abychom neskončili na šestém místě. Je pravda, že jsme to měli sami ve svých rukou a jakýkoli pokus navíc by znamenal odpoutání se ze dna. Souhra náhod, že nepřijel Vláďa či některá "zvláštní" rozhodnutí rozhodčích (ta se netýkala jen nás) nemohou být výmluvou. Proto jak řekl Bohdan Dolenský: " Do září je času dost, pak zjistíme kdo se nezranil, kdo má zaplacené příspěvky a vyrazíme do boje!"

Bohdan Dolenský - bez komentáře :-D



výsledky ke stažení

"MINIJUNIOŘI" ZAČALI S TRÉNINKEM :-D

S obměnou ligového kádru to myslíme vážně. Naši "minijunioři" se vrhli do tréninku s obrovskou vervou a jsou velkým příslibem do budoucna našeho vzpírání:-D. Nutno ještě podotknout, že se začíná rozjíždět velmi činorodá spolupráce s mladými plzeňskými zápasníky, za což patří velký dík jejich trenérovi Mgr. Petru Živnému, který má velké pochopení pro společné tréninky a jeho odborné postřehy jsou velmi cenné pro všechny účastníky tréninků.

"Snahou je pomoci mladým klukům s rozvojem jejich síly a výbušnosti a navíc je zde možnost se pokusit se prosadit i v tomto silovém sportu, což by byla třešnička na dortu za jejich cílevědomost a úsilí, které do náročných tréninků vkládají", dodal Michal Šváb.

David Šváb - Slavoj Plzeň 1899 - NADHOZ WEIGHTLIFTING
David Šváb - Slavoj Plzeň 1899 - TRH WEIGHTLIFTING

MALEJ FANDA MEZI NÁMI

S potěšením oznamujeme, že nám přibyl další člen do naší "masňácké rodiny!" Fandovi se narodil kluk jako buk a jméno mu dali PETR! Gratulujeme.

Fanda má prcka!


LIGOVÝ TÝM ZAČAL TRÉNOVAT

S blížícím se I.kolem II.ligy začali naši borci trénovat na plné obrátky. V tělocvičně se objevil již i Michal Rybáček a Michal Šváb. Honza Špeta už má několik tréninkových týdnů za sebou, což prokládá lyžováním. Již teď je jasné, že minimálně závodů v Chebu se nezúčastní Honza Zíka, kterému to nedovolí zaměstnání, ale doufáme, že na podzim se již k týmu připojí.

Pepa Balogh

Pepa Balogh - trh


Marek Šilov a Jarda Hlaváček trénují, jak jim čas dovolí. V největší zátěži je Pepa Balogh, který tak zahájil nejen přípravu na ligu, ale i na avizované Mistrovství České republiky. Na tréninky s ním zase chodí jeho bratr Honza, což je sám medailista z juniorských šampionátů, tak snad se k čince zase vrátí...
Video - Pepa Balogh /dřep 180 kg/

115 LET „MASŇÁCKÉ SÍLY“

V letošním roce slavíme výročí 115 let trvání našeho oddílu, což znamená, že jsme nejstarší fungující oddíl v České republice a jeden z nejstarších v Evropě a patrně i na světě. Zároveň je to 30 let, kdy jsme organizovali Světový pohár a pamětníci si jistě vzpomenou, jaká vzpěračská konkurence se zde tehdy v Plzni na „Masně“ setkala a i to, že tehdejší reprezentanti SSSR si celou Plzeň, se všemi svými slastmi, zamilovali. Pravdou zůstává, že je to i 14 let, kdy jsme pořádali poslední soutěž ve staré vzpírárně, kde jsme tehdy slavně zvítězili. Všechny tyto mety jsou zavazující, a proto Vás již dnes pozveme na 3. kolo II. ligy, které se bude konat 1.11.2014 na „Masně.“

ZAČAL ROK 2014



S příchodem roku 2014 jsme se po zaslouženém odpočinku začali opět scházet na tréninky, jelikož čas je neúprosný a mistrovské soutěže se blíží. Náš oddíl čeká již 29.3. 1.kolo II. ligy v Chebu, kde se utkáme s BOHEMIANS PRAHA, TJ NOVÁ ROLE, BANÍK MEZIBOŘÍ, LOKOMOTIVA CHEB a VTŽ CHOMUTOV. Ve II. lize nás čekají ještě další dvě kola a to v Meziboří a u nás doma na „Masně“!!!

Masters se již teď začali důkladně připravovat na Mistrovství České republiky, které proběhne na konci dubna v Příboru, jehož součástí je i soutěž družstev. „Dědci“ by se také měli zúčastnit Masters ligy v Brně a případně Mezinárodního poháru ve Velkém Mederu.

Jistě se také zúčastníme Otevřeného přeboru města Plzně a Pavelcova memoriálu rovněž v Plzni.

Hlavním cílem je příprava Josefa Balogha na Mistrovství České republiky do 23 let, které proběhne na konci května v Havířově, který by měl také startovat na Mezinárodní Velké ceně Rotavy, kde by chtěl dokonat svůj „zlatý hatrick“ a rozloučit se tak s juniorskou kariérou.

zpět na hlavní stránku